El director del Instituto Potsdam, reconocido por su trabajo sobre los límites de la salud planetaria, ha sido galardonado con el Premio Virchow 2024

Aquest article me l’ha compartit un amic, aprofito per posar la resposta que li he donat, aquí:

Volia compartir amb tu aquest article a vore qué trobes:

https://elpais.com/proyecto-tendencias/2024-10-18/johan-rockstrom-cientifico-climatico-los-paises-ricos-deben-hacer-una-gran-transicion-hacia-una-dieta-basada-en-plantas.html#?prm=copy_link

M’ha agradat perquè és prou clar i concís, ja podrien fer-li cas els polítics perquè mon anem a la merda.

Menjar menys carn roja també seria beneficiós per la salut cardiovascular però a la gent ens costa canviar d’hàbits. Un exemple del dia a dia, fa poc me’n recordava de quan recomanaves el linux, per fi m`he decidit a instal.lar-lo en un vell portàtil i va perfecte, jo crec que si no s’ha expandit més és per la por a lo desconegut com era el meu cas.

Una abraçada amic!

36 MIN Hola F.! Després em llegeixo l’article amb calma, però la idea és que en cada salt de la cadena tròfica només s’aprofita un 10% de l’energia: un bou només aprofita el 10% de l’energia de l’herba que menja, i un llop només el 10% de l’energia que tenia el bou. Potser per això hi ha molta herba, menys bous, i encara menys llops/lleons.

Llavors, per lògica, si REALMENT estiguéssim amoïnats pel consum excessiu de l’energia perquè

a) La nostra economia es basa en la seva disponibilitat, i arribar al punt d’esgotament, de disponibilitat decreixent per ser més exactes, pot fer col·lapsar el nostre sistema econòmic que requereix d’un creixement continu (per tema del retorn dels interessos generats pel crèdit/deute que ho fa rullar tot, començant per la moneda)

b) L’ús de combustibles fòssils, massiu i molt majoritari de moment, implica l’alliberament de tants gasos d’efecte hivernacle, que el canvi climàtic que propiciem se’ns escaparà de les mans fent el planeta poc apte per la civilització humana (o si més no per sostenir la major part de la nostra població actual)

A collapse.cat trobes una categoria que es diu “Descarnada”, precisament per això:

https://collapse.cat/c/descarnada

Pd.: jo treballo amb linux de fa molts anys i em va molt bé :-) Tot és acostumar-s’hi!! I pots carregar/instal·lar el valencià!!

Espero que estigueu tots be, especialment tons pares,

Una abraçada!!

CA: A més de raons ètiques, el consum de carn genera un impacte ambiental i d’ús dels recursos que, a una escala de 7.600 milions de boques, és simplement insostenible i accelera el nostre col·lapse.

ES: Además de razones éticas, el consumo de carne genera un impacto ambiental y del uso de los recursos que, a una escala de 7.600 millones de bocas, es simplemente insostenible y accelera nuestro colapso.

Similar(e)s:

Fedivers (Mastodon, etc):

  • @descarnada@collapse.cat
  • 0 users online
  • 1 user / day
  • 1 user / week
  • 1 user / month
  • 1 user / 6 months
  • 20 subscribers
  • 27 Posts
  • 1 Comment
  • Modlog