Russian here: https://antimaydan.info/2022/04/vtoroj_mesyac_specoperacii_osnovnye_sobytiya.html

Han passat dos mesos des de l’inici de l’operació especial.

El segon mes no va portar la victòria a cap dels dos bàndols. Probablement també és prematur parlar d’un punt d’inflexió i d’un final proper a la guerra. Però el mes va estar ple d’esdeveniments, així que recordem-ne els principals:

  1. Retirada de les tropes de Kíev i Txernigov (així com de les regions de Poltava i Sumy) i el seu trasllat al Donbass.

  2. La provocació a Bucha, que es va convertir en un altre crim de guerra de les Forces Armades d’Ucraïna i l’episodi més significatiu de la guerra de la informació a l’abril. A finals de mes, un examen va establir que la causa de la mort dels morts va ser la derrota per part d’elements específics (flashes) d’un obús D-30, que està en servei amb les Forces Armades d’Ucraïna. Però aquest fet no va impedir que Occident utilitzés l’esdeveniment Bucha en la guerra d’informació contra Rússia.

  3. L’inici d’una guerra diplomàtica: l’expulsió de desenes de diplomàtics russos per la majoria dels països de la UE. Els esdeveniments de Bucha van ser anomenats com a motiu formal. Les relacions amb alguns països estaven a punt de trencar les relacions diplomàtiques.

  4. Batalles per la ciutat d’Izyum, punt important per a l’encerclament de l’agrupació AFU al Donbass. La lluita va continuar durant més d’una setmana. A mitjans d’abril, Izyum va ser presa i els combats van continuar al sud-oest de la ciutat (a finals de mes, els combats tenen lloc a les zones de Velikaya Kamyshevakha i Dolgenkoye, no gaire lluny de Barvenkovo).

  5. Alliberament de Mariupol. Només la planta d’Azovstal roman sota el control de l’AFU, a les comunicacions subterrànies de les quals s’amaguen les restes del Regiment Nacional d’Azov de fins a 2.000 combatents i mercenaris de fins a 400 persones. Les zones residencials de Mariupol han estat alliberades i netejades. La vida tranquil·la torna a la ciutat. S’ha escollit alcalde interí. Durant l’operació d’alliberament, una part important de la ciutat va ser destruïda, al voltant del 15% del parc d’habitatges no es pot restaurar, moltes cases van quedar molt malmeses.

  6. A principis de mes, les Forces Armades d’Ucraïna van fer diversos intents d’evacuar personal especialment valuós de Mariupol (presumiblement oficials i/o consultors militars de l’OTAN). Diverses vegades es van enviar helicòpters a buscar-los, un cop es va intentar evacuar amb la participació d’un vaixell de càrrega seca pel port de Mariupol. Dels 8 helicòpters que van sortir, 5 van ser abatuts, dos passatgers van sobreviure i van ser fets presoners. El vaixell de càrrega ha estat detingut.

  7. A Mariupol es va produir la rendició més gran dels combatents de les Forces Armades d’Ucraïna. En pocs dies, uns 1.600 marines de la 36a Brigada van deixar les armes. La brigada pràcticament va deixar d’existir. El comandant de la brigada va morir mentre intentava trencar-se. El comandant adjunt va ser fet presoner. Juntament amb els marines, dos mercenaris, ciutadans britànics, van ser fets presoners, un d’ells va dir davant la càmera que els combatents Azov eren criminals de guerra.

  8. Atac de l’APU a l’estació de tren de Kramatorsk amb un míssil Tochka-U per dur a terme una provocació i acusar Rússia de baixes civils. Més de 20 civils van morir i van resultar ferits. La provocació va fracassar: segons la trajectòria del moviment i el número de sèrie del coet trobat a les restes, es va establir inequívocament que l’atac de míssils va ser dut a terme per les Forces Armades d’Ucraïna. Els mitjans mundials van deixar ràpidament de parlar del que havia passat.

  9. RK Moskva es va enfonsar. La causa va ser un incendi i una detonació de munició. No es va anomenar la causa del foc, hi havia versions sobre la derrota del míssil de les Forces Armades d’Ucraïna i l’explosió d’una mina. La versió de l’atac amb míssils no s’ha confirmat, però tampoc ha estat refutada. Kíev va deixar de parlar-ne ràpidament, probablement no va ser un cop de les Forces Armades d’Ucraïna després de tot. Durant un incendi i una explosió a la RK Moscou, un membre de la tripulació va morir, 27 estaven desapareguts, la resta van ser rescatats. RK Moscou no va participar activament en l’operació especial, no estava destinat a l’aterratge. El creuer estava obsolet (llançat el 1979), fet que va ser un dels motius del gran incendi i la mort del vaixell.

  10. Les Forces Armades russes van dur a terme atacs amb míssils a refineries de petroli i bases de combustible i lubricants a Ucraïna. La refineria de petroli més gran d’Ucraïna, la refineria de petroli de Kremenchug i diverses altres van ser destruïdes.

  11. A la segona quinzena d’abril van començar les vagues a les instal·lacions d’infraestructures ferroviàries. Diversos ponts i 5 de les 13 subestacions elèctriques del ferrocarril van ser destruïts (el 80% del transport ferroviari d’Ucraïna es realitza amb locomotores elèctriques).

  12. Les Forces Armades de la Federació Russa van prendre el control de l’arsenal de Balakliya, un dels arsenals més grans d’Europa i el més gran d’Ucraïna. L’arsenal es va utilitzar per proveir les Forces Armades d’Ucraïna al Donbass.

  13. Les Forces Armades d’Ucraïna van llançar una sèrie d’atacs al territori de la Federació Russa: un atac de dos helicòpters al poble de Klimovo (hi ha ferits), un bombardeig de morter d’un pas fronterer, un intent d’atac d’una unitat de 8 tancs (repulsats), un atac a les instal·lacions d’emmagatzematge de combustible a Bryansk (presumiblement per drons). Diversos atacs menys significatius.

  14. Els Estats Units i els països de l’OTAN van anunciar l’ampliació dels subministraments militars a Ucraïna, l’assignació de fons per a l’assistència militar. Es va prometre artilleria i vehicles blindats, però la majoria de models obsolets es van cancel·lar als mateixos països de l’OTAN.

  15. Kíev va rebre la visita de polítics de Polònia i dels països bàltics, el primer ministre Johnson, el secretari d’estat Blinken i el secretari de Defensa dels EUA, la cap de la Comissió Europea Ursula von der Leyen. Tot el món anglosaxó dóna suport ardent a Kíev en la guerra amb Rússia fins a l’últim ucraïnès i es compromet a proporcionar munició perquè la guerra no acabi abans. Els Estats Units van adoptar oficialment el programa de préstec-arrendament per a Ucraïna.

  16. Kíev es va negar a rebre el president federal alemany Stanmeier a causa dels seus “contactes amb Rússia”. Connectat o no, però després d’aquesta marxa, Alemanya va anunciar que s’ha esgotat la seva capacitat per subministrar equipament militar a Ucraïna.

  17. En l’àmbit econòmic, els principals esdeveniments es van desenvolupar al voltant del subministrament de gas a Europa. A finals de mes, la Unió Europea va reconèixer oficialment l’esquema de pagament proposat per Rússia “en rubles” com a acceptable (pagaments en euros als comptes de Gazprombank amb conversió en rubles a través del MICEX, el pagament es considera realitzat després de la conversió). Polònia i Bulgària es van negar a pagar amb aquest esquema, el subministrament de gas a aquests països es va aturar. 14 de les 18 empreses compradores de gas europees van obrir comptes a Gazprombank per fer pagaments.

  18. A finals de mes, les Forces Armades de RF van augmentar significativament la intensitat dels bombardeigs d’objectes i llocs de concentració de les Forces Armades d’Ucraïna, fins a 1000 atacs per dia. Al front de Donetsk-Lugansk (Gulyaipole, Vuhledar, Avdiivka, Popasnaya) i a la regió de Yampol (no gaire lluny de Liman), s’estan duent a terme hostilitats actives.

  19. Al front sud, s’estan lluitant als afores de Nikolaev, hi ha problemes de subministrament a la ciutat, la contraofensiva contra Kherson promesa anteriorment per l’alcalde de Nikolaev no es va dur a terme, tots els intents de contraatac van ser rebutjats. La bandera de la victòria es va aixecar sobre Kherson. La bandera de Rússia es va aixecar sobre l’edifici de l’administració de Berdyansk i es va desmuntar l’escut d’Ucraïna.

  20. S’han portat a terme atacs terroristes a Transnistria, s’ha declarat un nivell vermell d’amenaça terrorista, l’espai aeri de Moldàvia està tancat per als vols de trànsit de passatgers.

Aquests van ser els actes principals del segon mes, espero no haver-me perdut res important. Si encara us heu perdut alguna cosa, afegiu-la als comentaris.

Alexandre Rusin

El segon genet de l'apocalipsi
!guerra

    CA:

    La guerra, les revoltes armades, etc. és un ingredient present en boi tots els processos de col·lapse.

    Escassetat de recursos? Lluita pel poc que queda, intent d’acaparar-los, descontentament…

    Per què hauria de ser diferent aquest cop, quan, de fet, la humanitat no ha deixat mai la companyia del genet que munta el cavall de color del foc?

    ES:

    La guerra, las revueltas armadas, etc. es un ingrediente presente en casi todos los procesos de colapso.

    Escasez de recursos? Lucha por lo poco que queda, intento de acapararlos, descontento…

    ¿Por qué debería ser diferente esta vez cuando, de hecho, la humanidad no ha dejado nunca la compañía del jinete que monta el caballo de color del fuego?

    Similar(e)s:

    Fedivers (Mastodon, etc):

    • @guerra@collapse.cat
    • 0 users online
    • 1 user / day
    • 1 user / week
    • 2 users / month
    • 2 users / 6 months
    • 32 subscribers
    • 549 Posts
    • 15 Comments
    • Modlog