1984
!1984
help-circle
rss
Eldiario.es : la manipulació nostra de cada dia...
publicació creuada des de: https://collapse.cat/post/79226 > Context: guerra d'Ucraïna > > Fets: Atac ucraïnès a la central nuclear més gran d'Europa > > Tractament "periodístic" dels intrèpids manipuladors d'eldiario.es: > > *"El organismo nuclear de la ONU denuncia un ataque con drones contra la central de Zaporiyia "* > > Com haurien titulat si l'atac hagués sigut rus a una central nuclear controlada per Ucraïna (com les que hi ha al nord i oest del país)? Algo semblant a: > > "Putin ataca la central nuclear de Tal" > > o bé: > > "Putin posa en risc la seguretat d'Europa amb un irresponsable atac a la central nuclear de Tal" > > Llavors, quines tècniques de manipulació han usat els intrèpids desinformadors d'eldiario.es? > > - per no haver de mostrar l'(evident) autoria ucraïnesa de l'atac la notícia simplement es fa ressò en el titular d'un "comunicat" asèptic d'un organisme internacional (controlat per EEUU i els seus vassalls). Així el periodista no ha de resumir, en un titular, una part substancial: el qui, l'autor. Com si no tinguéssim cap "indici" > > - al cos de l'article no poden no reconèixer que els inspectors de la OIEA, Organització Internacional de l'Energia Atòmica, van veure com les tropes russes que protegeixen la central (situada des de boi al començament de la invasió en zona russa) miraven de fer front a l'atac disparant als drons que s'hi acostaven. Però fan servir una altra estratègia desinformativa: sembren l'ombra del dubte donant crèdit a una disparatada opinió de les autoritats ucraïneses, que son els mateixos serveis secrets russos, que simulen aquests atacs, amb finalitats propagandístiques. De res val per als intrèpids desinformadors del diari "progressista" els nombrosos casos de desinformació ucraïnesa que després els fets han desmentit i l'absència abrumadora de casos semblants en el bàndol rus, tot i que els desinformats lectors d'eldiario difícilement voran publicats els desmentits. Per cert i ja de passada, es pot ser progressista i defensor de l'hegemonia occidental o sigui, el que és el mateix, defensor de l'status quo que comdemna a la pobresa a la humanitat que queda fora dels 1000 milions d'or que viuen al jardí borrèllic?La manipulacio nostra de cada dia: 6/12/23
Avui els mitjans de comunicacio occidentals, per blanquejar el bombardrig indiscriminat de la poblacio civil al sud de Gaza, parlen de nosequins caps de Hamas que si amaguen. Com si aixo fos rao per assassinar desenes de nens en poques hores. Pero el que tampoc expliquen es que estan bombardejant la zona a on ja van demanar als palestins del nord que hi anessin per no ser bombardejats. O sigui, que bombardegen zones sobrepoblades amb civils que ja hi vivien, mes els que ells mateixos van desplaçar. Continuem consumint mijans de desinformacio que ens manipulen

Cronica de la manipulacio informativa a Catalunya Informacio: 22/11/2023
Catalunya informacio parla de bombes de fragmentacio usades pels russos (el mon al reves, perque les usen els ucrainesos) i ara esta radiant un reportatge que dona un minut d antena a les victimes israelis de fa un mes. Les victimes palestines, 15 vegades mes nombroses, no es que no tinguin 15 minuts d antena, es que no en tenen cap. Qui esta sl darrera d aquesta evident i reiterada distorsio a l emisora publica?

La reiterada vergonya dels serveis informatius de TV3 en la cobertura de la matança israelí
Segons TV3, malgrat que un periodista palesti, camera d una TV turca, ha pedut 4 fills en un bombardeig, ESTAVA AVISAT QUE HAVIEN D'EVACUAR. El redactor, cap d internacional i cap d informatius s han guanyat el seu sou, asquerosament mercenari, blaquejant la massacre, la neteja etnica, la deportacio massiva: "ELS HAVIEN ADVERTIT" Es clar, mira com son aquests palestins, que n hi ha que no volen anar a viure en tendes de campanya al desert del Sinai...Hi ha dugues maneres de sotmetre a la població: per la força, com ho fan els sistemes autoritaris, i usant la persuasió, la desinformació, la manipulació informativa, sota una aparença de llibertat. Aquest darrer sistema és el més efectiu, perquè pot ocultar la percepció de l’opressió, fent que els oprimits treballin pels seus opressors o, com en el cas que ens ocupa, portin el món a la catàstrofe, sense tenir-ne la percepció o desconeixent les causes.

No n’hi ha prou amb el pa i circ, també cal l’engany; i els seus professionals tenen facultats, de periodisme i ciències de la (des)informació i bones remuneracions als mitjans del Sistema que ens porta, a tots, a la ruïna.

Similars:

Fedivers (Mastodon, etc):

  • @1984@collapse.cat
  • 0 users online
  • 1 user / day
  • 1 user / week
  • 1 user / month
  • 1 user / 6 months
  • 22 subscribers
  • 56 Posts
  • 0 Comments
  • Modlog