Les places de tots els pobles...

C:

Seria molt interessant començar a portar aquestes reflexions a les places de tots els pobles 💡 Bé, més que interessant, necessari

calbasi:

A la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny hem començat a plantejar-nos-ho ;-) Si teniu poble i quorum, podríem començar a organitzar equips de gent que anem a fer xerrades sobre la temàtica (no parlo només del Montseny, sinó de tot el pais).

Aquí en som uns quants que les podríem fer i, fins i tot podríem preparar material (diapos per quan hi hagi la possibilitat d’un projector), videos introductoris, etc.

En tot cas, si teniu àgora (espai) i una mínima capacitat de convocatòria, i us cal, demaneu-ho!

I si teniu ganes de participar, preparant el material i/o formant part de l’equip de “xerraires” :-p doncs igual, podeu incorporar-vos al grup de treball (militants)

C:

Si, vull formar part Com ho faig?

arbocenc
mod
admin
creator
link
fedilink
12Y

Si et sembla crearem una comunitat a Collapse.cat (algo així com “grup de difusió”) i allà ens podem anar organitzant ;-) Et sembla? Si ens cal, en comptes de fer servir aquesta eina, puc muntar una segona eina, https://www.discourse.org/ que te més funcionalitats (més complexitat), com per exemple pots veure aquí:

https://foro.moneda-libre.org/

Però ara d’entrada amb el que tenim (lemmy) jo diria que n’hi haurà prou per funcionar amb un “fòrum” a on podem conversar, penjar materials, rebre peticions, sumar voluntaris, etc.

arbocenc
mod
admin
creator
link
fedilink
12Y

**C: **

*La qüestió/repte, tal i com ho veig, és començar a activar quorums geolocalitzadanent Crec que s’han de començar a activar ja grups arreu del territori, que vagin sumant persones progressivament, participant de manera presencial si és possible. Fer assemblees, sortir al carrer, provocar el debat amb la gent més diversa possible. Que aquests debats siguin el preàmbul per generar comunitats que cerquin canvis locals i estratègies d’adaptació en les seves més immediates realitats geogràfiques.

Alhora generar una xarxa de participació “interlocal”, a través de la qual generar coneixement pràctic, compartir experiències, demanar recolzament, etc

Crec que sovint patim un excès de digitalització, virtualització, i sobre-informació que ens sobrepassa, perdent la capacitat de ser pråctics i centrar-nos en el que és important.

En el context col•lapsista, un cop assimilat l’escenari probable, ens cal reaccionar de manera pràctica, tangible i en dimensió col•lectiva.

Es troba massa sovint persones que, ja conscients del problema, cerquen estratègies individualistes per sobreviure, quan sabem que és la impregnació de l’individualisme en totes les esferes de la vida, el que ens deixa sense capacitat per enfrontar el col•lapse social, que haurà de passar si o si per entendre’ns col•lectivament. Comencem ja!

Cal transformar les nostres expectatives: no es pot sobreviure en solitari en un escenari de col•lapse global. Tenim forjat, per segles d’evolució, l’instint gregari. Utilitzem les eines digitals per unir localment, i despleguem actitud facilitadora perquè patim una estrepitant crisi de valors i no és fàcil fer entendre que hem de remar en direcció del bé comú*

arbocenc
mod
admin
creator
link
fedilink
12Y

I concretant una mica més, podríem fer la primera xerrada a Cardedeu (o comarca) aprofitant que ens cau a prop :-p i preparar, per aquesta xerrada, les diapos per fer-les, que publicades poden servir per altres col·lectius a fer les seves pròpies xerrades, etc. O sigui, que d’aquesta primera xerrada ja sortiria un material amb copy-left, editable i reutilitzable.

Si gravem la xerrada i també la publiquem, i des d’altres places/pobles hi ha interès, doncs podem anar fent-les! I sumar més gent al col·lectiu de difusió, etc.

El moviment es fa caminant…

@Carmen
link
fedilink
12Y

Perfecte Parlem fora del ciberespai!!

CA:

Belluga’t, mou-te!

Hi ha moltes coses a fer, sol o col·lectivament, per difondre la informació, mobilitzar el personal i treballar per canviar el present i el futur.

En aquesta comunitat podem plantejar accions, debatre-les i organitzar-nos.

ES:

¡Muévete!

Hay muchas cosas para hacer, solo o colectivamente, para difundir la información, movilizar al personal y trabajar para cambiar el presente y el futuro.

En esta comunidad podemos plantear acciones, debatirlas y organizarnos.

Fedivers (Mastodon, etc):

  • @actua@collapse.cat
  • 0 users online
  • 1 user / day
  • 1 user / week
  • 1 user / month
  • 1 user / 6 months
  • 17 subscribers
  • 5 Posts
  • 4 Comments
  • Modlog