Greta Thunberg (@gretathunberg@mastodon.nu)
mastodon.nu
external-link
6 Tutor, 49 Följer, 32,6K Följare · Climate justice activist in Fridays For Future
arbocenc
mod
admin
creator
link
fedilink
12Y

La cuenta de Greta, 32000 seguidores en 24h (creo que debe ser la mas seguida del fediverso):

https://mastodon.nu/@gretathunberg

Por cierto, viendo los ultimos posts que ha comentado, de dos usuarios de una instancia para cientificos, aprovecho para compartirla aqui por si hay cientificos entre nosotros (seguro que si). De hecho no es la unica instancia de cientificos:

https://fediscience.org

arbocenc
mod
admin
creator
link
fedilink
12Y

Ayer Greta Thunberg creo su cuenta en Mastodon. Lo mas sencillo es que os creeis una, por ejemplo en esta instancia, que fomenta el debate sin censuras:

https://qoto.org

O en esta, española, creo:

https://xarxa.cloud

Tampoco le deis importancia, porque siempre podreis migrar vuestra cuenta de jna instancia a otra. Y todas se comunican entre si; funciona como el correo electronico, que uno escoje si quiere tener cuenta con protonmail, tutanota, gmail, hotmail, pero sabes que pidras enviar mensajes a todo el mundo (porque el mail, como el Fediverso, es un servicio FEDERADO).

Vamos, que son redes sociales wue no pertenencen a los hipericos, y por tanto tampoco van s remar en la direccion de sus intereses, que son los que nos llevan sl colapso)

arbocenc
mod
admin
creator
link
fedilink
12Y

Per cert, Greta com tothom, tindrà els seus punts forts o febles, però ha fet arribar el “bla, bla, bla…”, o sigui, que les Coops i companyia no són més que xerrameca, més lluny que ningú. I això té molt de mèrit.

Jo puc pensar, sense tampoc conèixer en profunditat el seu pensament, que ella és més forta en la diagnosi (com en Turiel, etc.) que en les solucions, que realment són el complex, a on hi ha moltes possibilitats i cap senzilla. No em refereixo a les solucions en un tub d’assaig o una placa de petri, parlo de les que tinguin en compte en quin món vivim, qui té el poder, com funciona el mecanisme de perpetuació del poder, els engranatges del sistema econòmic, etc. etc.). I en això la Greta potser fa aigües, des del meu punt de vista, però com tants altres… I jo crec que igualment en el que ha sigut destacable, la conscienciació, la mobilització, la visibilització del problema, cal fer-li un reconeixement que en el meu cas, és majúscul.

I, al que anàvem: ella ja està al Fedivers. I valtros? A veure si tant de rollo i els puristes estareu a Twitter o Instagram; que això seria per cagar-se les calces…

Pd.: no parlo d’abandonar les xarxes capitalistes, que són útils per la divulgació entre el poble verge, sinó en, a més, anar construint el futur.

Sergi Bertran
link
fedilink
1
edit-2
2Y

deleted by creator

arbocenc
link
fedilink
1
edit-2
2Y

@sergibertran @joan

No sé si has rebut notificació de la resposta al teu comentari que he fet a collapse.cat 😛

(és un #lemmy , l’equivalent a un #reddit fora del #fedivers i la interacció amb #mastodon de vegades te coses a millorar, com les citacions en una resposta, pel que veig ;-) )

En tot cas, aquí la tens:

https://collapse.cat/post/76408/comment/16913

Sergi Bertran
link
fedilink
1
edit-2
2Y

deleted by creator

arbocenc
link
fedilink
2
edit-2
1Y

deleted by creator

arbocenc
mod
admin
creator
link
fedilink
12Y

Jo, personalment, soc pessimista. Així que el sentiment que tinc no és de vertigen davant d’un repte que cregui possible (i que m’aclapari).

Però, de totes maneres, l’únic que puc fer per no tirar-me a la via del tren és lluitar (militar) per empènyer cap al costat cap el que hauríem de tirar… I és més reconfortant, o més suportable, estar actiu, treballant pel que entens que és millor pel proïsme, que donar-se a la beguda del cinisme o una mena d’hedonisme que no pots practicar si ets “conscient”

Sergi Bertran
link
fedilink
1
edit-2
2Y

deleted by creator

CA:

Si hi ha un futur per la nostra civilització, serà un futur diferent, una metamorfosi que hem d’anar trescant.

Aquí parlarem de quins canvis, estratègies, adaptacions ens acosten a unes societats adaptades a l’escassetat.

ES:

Si hay un futuro para nuestra civilización, será un futuro diferente, una metamorfosis que debemos ir transitando.

Aquí hablaremos de que cambios, estrategias, adaptaciones nos acercan a unas sociedades adaptadas a la escasez.

Similar(e)s:

Fedivers (Mastodon, etc):

  • @metamorfosi@collapse.cat
  • 0 users online
  • 1 user / day
  • 1 user / week
  • 1 user / month
  • 1 user / 6 months
  • 31 subscribers
  • 21 Posts
  • 5 Comments
  • Modlog