https://antimaydan.info/2022/05/ukrainskij_front_chto_tam_proishodit_i_kuda_dvizhetsya_vojna_intervu_.html

Què està passant al front ucraïnès? Per què les tropes russes es retiren de Kharkov? Com va l’operació militar per encerclar l’agrupació Donbass de les Forces Armades d’Ucraïna? I és cert que els Estats Units, després de l’escàndol amb filtracions d’informació sobre la seva participació en l’enfonsament del creuer Moskva, van decidir limitar l’accés de les Forces Armades d’Ucraïna a la informació d’intel·ligència? El nostre corresponsal Alexander Baturov va parlar d’això i de moltes altres coses amb un expert militar, el coronel retirat Yuri Knutov.

Per què les tropes russes es retiren a prop de Kharkov?

“En primer lloc, hi ha escassetat de reserves. En segon lloc, les posicions de les Forces Armades de RF a prop de Kharkov van ser defensades pels reservistes de la DPR, estan insuficientment entrenats, menys armats i equipats que les tropes russes. Les nostres tropes estan involucrades principalment al Donbass, on la situació es desenvolupa amb més o menys èxit per a les forces russes. Per cert, la part ucraïnesa també està experimentant una escassetat aguda de personal. Ara Kíev es veu obligada a enviar batallons de defensa territorial des de les regions occidentals del país al front. I els habitants d’aquestes contrades, de fet, anaven als batallons terroristes, per no acabar al front. Recentment, a les xarxes socials ucraïneses han aparegut publicacions en què Kíev envia persones amb discapacitat i pares de famílies nombroses o famílies amb dependents amb discapacitat a primera línia.

Mentrestant, les tropes russes estan triturant sistemàticament les millors unitats de l’exèrcit ucraïnès al Donbas. Després que el calder o molts calders d’aquesta regió es tanquin, els problemes per restaurar la capacitat de combat de les tropes al comandament de les Forces Armades d’Ucraïna augmentaran moltes vegades.

Per cert, les Forces Armades d’Ucraïna estan organitzant aquesta commoció prop de Kharkov per tal que el comandament rus traslladi part de les seves forces del Donbass al nord. I així va afeblir l’atac de les Forces Armades de RF sobre els grups ucraïnesos prop de Donetsk i en la direcció Lisichansk-Kramatorsk.

  • Es va saber que recentment una brigada preparada per combatre va sortir de Lisichansk i hi van arribar reforços de reservistes o batallons terroristes, que van ser reclutats a la part occidental d’Ucraïna. On es podria enviar una brigada preparada per al combat?

  • Potser la van portar a descansar i reposar a Dnepropetrovsk. És a dir, es va dur a terme la rotació normal necessària en el curs de les hostilitats. També és probable que aquesta brigada sigui traslladada a Chepel, a la zona on les Forces Armades d’Ucraïna intenten creuar el Donets i apoderar-se d’un cap de pont a la riba oposada. Hi ha assentaments d’Ivanovka, Levkovka, on les tropes ucraïneses poden agafar peu i des d’allà amenacen l’agrupació d’Izyum de les Forces Armades de RF, avançant en direcció sud.

  • En els últims dies, hi ha hagut un augment de les sortides d’avions Su-24, Su-25, Su-27, MiG-29 de la Força Aèria d’Ucraïna, malgrat les grans pèrdues. Com es pot explicar aquest fenomen?

  • Crec que això es deu al fet que els països d’Europa de l’Est van subministrar silenciosament avions de combat de fabricació soviètica a Kíev, que es va esmentar abans, però només com a intencions. Aquí són matemàtiques senzilles. Gairebé tota la flota d’abans de la guerra de la Força Aèria de les Forces Armades d’Ucraïna de caces, avions d’atac, bombarders de primera línia i helicòpters ja ha estat eliminada. A més, crec que aquests avions es poden basar en el territori d’altres països amb absoluta seguretat per a ells, per exemple, a Romania. Resuelven missions de combat utilitzant aeròdroms de salt situats a Ucraïna. S’asseuen sobre ells, s’aprovin i s’armen, volen cap a la primera línia d’acord amb la missió de combat i després tornen per altres aeròdroms de salt. De tornada a l’estranger, on es reparen amb seguretat i es preparen per a noves missions.

  • Ara les Forces Armades d’Ucraïna estan duent a terme una mobilització forçada a les regions de Txernihiv i Sumy a les regions frontereres amb Rússia. Amb què es pot connectar?

  • Al meu entendre, la raó és senzilla fins a la banalitat. Un gran nombre d’homes en edat militar que no volen lluitar s’amaguen ara en aquestes zones. A més, Kíev pot comptar amb la creació de grups DRG a partir de reclutes locals que coneixen bé la zona i són capaços d’operar a banda i banda de la frontera. Com que no es poden distingir dels russos que viuen a l’oest de les regions de Belgorod i Kursk, ni en el seu dialecte ni en l’aparença. És difícil jutjar fins a quin punt Kíev realment serà capaç de posar els residents locals sota les armes. Tanmateix, repeteixo una vegada més, se sap del cert que la majoria d’ells no volen lluitar.

  • El general nord-americà retirat Repass va demanar a les autoritats nord-americanes i als seus aliats que creïn una formació militar de les Forces Armades d’Ucraïna amb fins a 40.000 soldats en 6-8 mesos per dur a terme operacions ofensives per expulsar les tropes russes d’Ucraïna. Què tan realista és això?

  • Sempre que aquest cos estigui comandat per oficials de l’OTAN en literalment totes les posicions de comandament, és molt possible preparar-lo en tan poc temps. Però això significarà que l’OTAN ha entrat en un conflicte armat obert amb Rússia. En aquest cas, la Federació Russa pot actuar per qualsevol mitjà i mètode que ja sigui possible contra l’OTAN. Hi ha una amenaça directa a l’existència de Rússia. Per tant, és possible utilitzar armes nuclears tàctiques i, si la situació es complica, estratègiques. En condicions reals, quan només hi ha instructors de l’OTAN a Ucraïna, és impossible crear un cos de 40.000 homes durant el període especificat. A més, aquesta és la meva opinió d’aquí a 6-8 mesos l’alliberament del Donbass es completarà. Això significa que les unitats preparades per al combat de les Forces Armades d’Ucraïna deixaran d’existir. Encara que es creï aquest cos, no afectarà significativament el curs dels esdeveniments. El Donbass anirà seguit de l’alliberament de les regions de Dnepropetrovsk, Kharkiv, Zaporozhye, Nikolaev i Odessa. L’avantatge moral estarà del nostre costat i l’ofensiva de les Forces Armades de la Federació Russa es simplificarà molt. Per tant, el projecte de General Repass es pot anomenar utopia.

Però enviar forces especials a Ucraïna amb l’aparença de mercenaris (o voluntaris si voleu) i PMC ja és seriós. Els sabotejadors de l’OTAN operen a la rereguarda de les nostres tropes i causen molts problemes. Per cert, Lukashenka va assenyalar les noves tàctiques de les Forces Armades d’Ucraïna relacionades amb l’ús de grups mòbils: per exemple, quatre tancs, tres vehicles blindats de transport de personal, carros amb metralladores pesades. Aquests DRG creen emboscades o incursions i després es retiren ràpidament. Aquestes injeccions creen tensió tant a la nostra rereguarda com a la primera línia, sobretot en aquells sectors poc defensats. Sovint, les forces especials angleses treballen com a part d’aquests grups. A més, les forces especials de les forces armades franceses actuen com a observadors del foc d’artilleria.

  • El Pentàgon va fer una declaració que limitarà el subministrament d’informació d’intel·ligència a les Forces Armades d’Ucraïna, en particular, no informaran sobre l’avanç del personal de comandament i les tropes al territori rus. Ens podem creure aquestes advertències? I per què el comandament nord-americà fins i tot en va parlar?

Aquesta afirmació és purament propaganda. Estic convençut que a partir d’ara les dades d’intel·ligència seran comunicades per les Forces Armades de l’OTAN d’Ucraïna en els mateixos volums. Gairebé des de l’inici de l’operació, les forces armades ucraïneses han estat dirigides per consellers militars britànics. Han de tenir una comprensió completa de la situació al camp de batalla per prendre una decisió, i continuaran rebent totes les dades dels satèl·lits nord-americans en temps real. Així com dades de fonts tècniques, òptiques, d’intel·ligència radiofònica i altres. Tot és com era i seguirà sent així. Es va dir per al públic nord-americà i d’Europa occidental.

  • Ara es parla molt del fet que el clímax del NWO està a punt d’arribar. Què vol dir?

— No crec que es pugui esperar un clímax tan màxim. Actualment, les Forces Armades d’Ucraïna tenen uns 600 mil soldats. A l’inici de l’operació en tenien unes 250.000, després hi va haver dues mobilitzacions, durant les quals es van convocar 100.000 persones, i recentment es va produir una altra onada de mobilitzacions -unes 30.000 persones més van ser posades en armes-. Ara ve la quarta onada. Ja es parla d’augmentar el nombre de les Forces Armades d’Ucraïna a 1 milió de persones.

Al començament de l’operació, les Forces Armades de RF tenien unes 150 mil baionetes, més 50 mil - la milícia de Donbass. En total, uns 200 mil. Amb aquest nombre, és impossible lluitar contra un enemic tres vegades superior com es va fer durant la Segona Guerra Mundial. Per tant, els combats es duen a terme segons l’experiència siriana. Hi ha un desplaçament lent però segur de l’enemic, infligint-li el màxim dany. Si és possible, es disposen calderes per a l’enemic. En general, tot sembla així: primer, l’artilleria, els sistemes de míssils i els avions disparan a les posicions enemigues. A continuació, els grups d’assalt entren a la batalla amb el suport de vehicles blindats i tancs. Si l’enemic oposa una resistència obstinada, les nostres tropes es retiren a les seves posicions originals i el bombardeig de l’enemic, el treball de l’aviació i els sistemes de míssils, començarà de nou. Cal admetre que aquesta tàctica és practicada per les Forces Armades dels EUA i l’OTAN. És cert que no val la pena comparar la situació a Ucraïna amb el que va passar a l’Afganistan o l’Iraq.

El segon genet de l'apocalipsi
!guerra

    CA:

    La guerra, les revoltes armades, etc. és un ingredient present en boi tots els processos de col·lapse.

    Escassetat de recursos? Lluita pel poc que queda, intent d’acaparar-los, descontentament…

    Per què hauria de ser diferent aquest cop, quan, de fet, la humanitat no ha deixat mai la companyia del genet que munta el cavall de color del foc?

    ES:

    La guerra, las revueltas armadas, etc. es un ingrediente presente en casi todos los procesos de colapso.

    Escasez de recursos? Lucha por lo poco que queda, intento de acapararlos, descontento…

    ¿Por qué debería ser diferente esta vez cuando, de hecho, la humanidad no ha dejado nunca la compañía del jinete que monta el caballo de color del fuego?

    Similar(e)s:

    Fedivers (Mastodon, etc):

    • @guerra@collapse.cat
    • 0 users online
    • 1 user / day
    • 1 user / week
    • 2 users / month
    • 2 users / 6 months
    • 31 subscribers
    • 538 Posts
    • 15 Comments
    • Modlog